Reflexzone therapie Seline
SpelenPlay
02A15TMV
Seline1
previous arrow
next arrow

Reflexzone en overgewicht

Reflexzonetherapie en overgewicht
Reflexzonetherapie is een behandelmethode die zeer positief kan werken in het proces om gewicht te verliezen. Reflexzonetherapie stimuleert het herstel van het natuurlijk evenwicht in het lichaam waardoor je lijf weer evenwichtig gaat functioneren. Dat je overgewicht het beste kunt aanpakken met een voor jou passend dieet en voldoende lichaamsbeweging is de meeste mensen wel duidelijk. Maar dan nog kan het zo zijn dat het afvallen moeizaam verloopt.

Overgewicht kan verschillende oorzaken hebben. Ten eerste zijn er de lichamelijke oorzaken zoals verstoringen in de spijsvertering. Daarbij moet gedacht worden aan maag- of darmklachten, slechte opname van voedingsstoffen, verstoring in de vertering van koolhydraten, eiwitten en vetten, obstipatie en gistingsprocessen. Ook kunnen er verstoringen in de vochthuishouding zijn waardoor vocht wordt vastgehouden. Bij hormonale oorzaken kun je denken aan de werking van de schildklier, verhouding mannelijke en vrouwelijke hormonen, de eisprong en menstruatiecyclus, de overgang of verwijderde baarmoeder en/of eileiders.

Ook emotionele oorzaken kunnen het afvallen verstoren. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: opgelopen trauma, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, stress, verdriet, gedrags- en leefpatronen en eerdere lijnpogingen. Kortom: als het in je hoofd of lijf niet lekker zit, ben je niet in staat optimaal te voldoen aan je eigen voornemens. Hierover ontstaan frustraties en negatieve gevoelens die het afvallen nog meer in de weg staan. Men belandt in een neerwaardse spiraal.

Een reflexzonetherapeut neemt de tijd voor je en heeft aandacht voor zowel het lichamelijke als emotionele welbevinden. Het hele traject van afvallen (en daarna het bereikte gewicht vasthouden) is een moeilijk traject dat veel doorzettingsvermogen vereist. Reflexzonetherapie kan hierbij een welkome ondersteuning zijn. Het is belangrijk te weten dat reflexzonebehandelingen het proces van gewicht verliezen goed ondersteunen en bovendien worden de kosten van de behandelingen voor een groot gedeelte vergoed door de ziektekostenverzekeraars (mits aanvullend verzekerd).