Seline6
Seline5
Seline8
previous arrow
next arrow

Tenen lezen

Wat is tenen lezen?
TENEN LEZEN is ontwikkeld door journalist en ex-radioman Imre Somogyi. Samen met zijn vrouw Margriet interviewde hij in vijftien jaar honderden mensen op stranden, in sauna’s en waar zich verder maar de gelegenheid tot tenen kijken voordeed. Geleidelijk aan ontdekten zijn de betekenis van de verschillende vormen en standen van tenen en konden zij relaties leggen tussen het beeld dat tenen aanbieden en de karakters en gedragingen van mensen.

De vorm van tenen krijgt een mens mee, maar de stand wordt grotendeels bepaald door hoe men met prikkels van buitenaf omgaat.
Als je goed naar voeten kijkt kun je heel veel zien, verschillende standen, vormen, eelt, likdoorns, rechte tenen, kromme tenen, lange tenen, dunne tenen en ga zo maar door.
Tenen lezen is kijken naar de signalen van het lichaam, het geeft inzicht in karakter, persoonlijkheid en gedrag van de betreffende mens.

Wat kun je ermee?
Tenen vertellen hoe je met je emoties omgaat en hoe je karakter in elkaar zit. Je krijgt een beeld van jouw kwaliteiten t.a.v. jouw werk en jouw relaties.

Ten eerste kun je jezelf beter leren kennen als je tenen kunt lezen. Je kunt je eigen ontwikkeling volgen en zien hoe je reageert op je omgeving. Je kunt je eigen mogelijkheden, sterke kanten en je minder sterke kanten goed onder de loep nemen. Je kunt gemakkelijk zien hoe het op het emotionele gebied met je gesteld is.

Tenen lezen kan een hele goed hulp zijn bij de opvoeding omdat ouders kunnen onderkennen wat hun kind wel en niet kan accepteren, waar de sterke punten liggen, waar een accent in mogelijkheden of onmogelijkheden ligt. Omgekeerd kunnen kinderen hun ouders beter leren begrijpen als ze zien hoe hun karakter en gedrag in elkaar steekt. Niet dat je het allemaal al niet weet, maar als door Tenen lezen bevestigd wordt wat je al vaag weet leidt een dergelijke bevestiging tot extra begrip en een betere verstandhouding.

Verder is Tenenlezen een goede hulp bij het opbouwen van relaties in werk- en privé-omgeving. Je kunt in een oogopslag aan iemand zijn of haar tenen zien of iemand je wel of niet ligt.
Bij het werken met mensen die zich slecht of helemaal niet kunnen uiten is TENEN LEZEN een uitstekende hulp. In de omgang met jonge kinderen en geestelijk gehandicapten is Tenenlezen gebleken waardevol te zijn.
Je weet meteen al een heleboel als je de tenen leest van mensen die je niet laten weten hoe hun karakter en gedrag in elkaar zit.

Tenen vertellen de waarheid en leren je te accepteren zoals je bent.