Reflexzone therapie Seline
SpelenPlay
02A15TMV
Seline1
previous arrow
next arrow

Reflexzone therapie

Wat is reflexzone therapie?
Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en indianen werd toegepast. Reflexzone gaat uit van het principe dat onder andere op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.
Blokkades in het lichaam kunnen door deze zones te behandelen opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Door deze behandeling wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzonetherapie is een holistische therapie. Deze holistische therapie bekijkt de totale mens in al zijn aspecten. Bij veel en langdurige klachten, kunnen er functiestoornissen in meerdere structuren ontstaan. Reflexzonetherapie werkt tevens ontspannend wat de cliënt tot gelegenheid geeft om een anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

Behandeling

Na de intake waarin je jouw klachten beschrijft en hoe die ontstaan zijn zal er gestart worden met een volwaardige Reflexzone behandeling. Er wordt een behandelplan opgesteld en samen bekijken we wat jij kan doen (b.v aanpassen van voeding, oefeningen).

De behandeling bestaat uit:

  • Totaal benaderen van alle klachten.
  • Het aandrukken van reflexzonepunten.
  • Het behandelen van organen en hormonen volgens het concept (zenuw)reflexzone.